Biruni Üniversitesi Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı - Burslu

Biruni Üniversitesi

Patoloji Laboratuvar Teknikleri (Burslu)

Biruni Üniversitesi
Başka Nerelerde Var

3

Genel Kontenjan

0

Okul Birinci Kontenjanı

0

MEB Kontenjanı

443000

Başarı Sırası

293.49189

En Düşük Puan

Genel Bilgiler
  • ÖSYM Program Kodu 207650635
  • Üniversite Türü Vakıf
  • Üniversite Biruni Üniversitesi
  • Fakülte
  • Puan Türü TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT)
  • En Düşük Puan 293.49189
Burs ve Öğrenim
  • Özel Koşullar 3, 60, 866
  • Burs Türü Burslu
  • Öğrenim Türü Birinci Öğretim
  • Öğrenim Dili Türkçe,
  • Öğrenim Süresi (Lisans) 2
Özel Koşullar
Biruni Üniversitesi / / Patoloji Laboratuvar Teknikleri (Burslu) için özel koşullar aşağıda belirtilmiştir.
  • Bk. 3 Zorunlu hazırlık sınıfı dâhil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %75 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte üçünü; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez. İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkânı verilebilir.

  • Bk. 60 Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğretim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Üniversiteler, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilirler. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

  • Bk. 866 Biruni Üniversitesinde eğitim-öğretim ücretlidir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öğretim ücretleri; Tıp Fakültesi 91.667 TL, Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hekimliği İngilizce Fakültesi İçin 73.003 TL, Eczacılık Fakültesi için 54.039 TL, Eğitim Fakültesinin; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü için 37.963 TL, Okul Öncesi Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği 46.111 TL, Sağlık Bilimleri Fakültesinin; Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 42.900 TL, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 41.796 TL, Çocuk Gelişimi Bölümü 44.259 TL, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü 47.731 TL, Ebelik Bölümü 32.176 TL, Ergoterapi Bölümü 29.359 TL, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 38.283 TL, Hemşirelik Bölümü 27.133 TL, Odyoloji Bölümü 40.741 TL, Sağlık Yönetimi Bölümü 27.685 TL, Sosyal Hizmet Bölümü 35.093 TL, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin; Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümü 48.348 TL, Biyomedikal Mühendisliği (İngilizce) 46.296 TL, Meslek Yüksekokulunun; Acil Durum ve Afet Yönetimi 17.963 TL, Ağız ve Diş Sağlığı (ikinci öğretim dahil) ve Ameliyathane Hizmetleri (ikinci öğretim dahil) 22.130 TL , Anestezi (ikinci öğretim dahil) 31.296 TL, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri 30.000 TL, Çocuk Gelişimi (ikinci öğretim dahil) 23.889 TL, Diş Protez Teknolojisi 21.296 TL, Diyaliz (ikinci öğretim dahil) 26.296 TL, Elektronorofizyoloji (ikinci öğretim dahil) 44.074 TL, Fizyoterapi (ikinci öğretim dahil) 27.593 TL, İlk ve Acil Yardım (ikinci öğretim dahil) 36.667 TL, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, İş ve Uğraşı Terapisi, Perfüzyon Teknikleri (ikinci öğretim dahil) 33.148 TL, Odyometri (ikinci öğretim dahil) 23.148 TL, Optisyenlik (ikinci öğretim dahil) 32.963 TL, Ortopedik Protez ve Ortez 27.778 TL, Patoloji Laboratuvar Teknikleri 35.185 TL, Podoloji 14.722 TL, Radyoterapi 42.037 TL, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Sosyal Hizmet 19.250 TL, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (ikinci öğretim dahil) 25.278 TL, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (ikinci öğretim dahil) 18.056 TL’dir. Bu ücretlere %8 KDV dâhil değildir. Ayrıntılı bilgiyi Üniversitenin web sitesinden edininiz.

Başka Nerelerde Var?

Üsküdar Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

SAMSUN Devlet Üniversitesi

Nişantaşı Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

İstanbul Topkapı Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi

Bitlis Eren Üniversitesi

BİTLİS Devlet Üniversitesi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

ANKARA Devlet Üniversitesi

Adıyaman Üniversitesi

ADIYAMAN Devlet Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi

TOKAT Devlet Üniversitesi

Avrasya Üniversitesi

TRABZON Vakıf Üniversitesi

İstanbul Medipol Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Trakya Üniversitesi

EDİRNE Devlet Üniversitesi

Başkent Üniversitesi

ANKARA Vakıf Üniversitesi

Ufuk Üniversitesi

ANKARA Vakıf Üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Beykent Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

ZONGULDAK Devlet Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesi

NEVŞEHİR Vakıf Üniversitesi

Bingöl Üniversitesi

BİNGÖL Devlet Üniversitesi

Marmara Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Lefke Avrupa Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi