Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü - Burslu

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Burslu)
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi8
Genel Kontenjan
0
Okul Birinci Kontenjanı
0
MEB Kontenjanı
65800
Başarı Sırası
353.7114
En Düşük Puan
- ÖSYM Program Kodu 201410532
- Üniversite Türü Vakıf
- Üniversite Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
- Fakülte Eğitim Fakültesi
- Puan Türü EŞİT AĞIRLIK (EA)
- En Düşük Puan 353.7114
- Prof. Dr. Sayısı 1
- Doç. Dr. Sayısı -
- Dr. Öğretim Üyesi Sayısı 4
- Özel Koşullar 3, 24, 46, 60, 734
- Burs Türü Burslu
- Öğrenim Türü Birinci Öğretim
- Öğrenim Dili Türkçe,
- Öğrenim Süresi (Lisans) 4
-
Bk. 3 Zorunlu hazırlık sınıfı dâhil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %75 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte üçünü; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez. İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkânı verilebilir.
-
Bk. 24 Öğretmenlik programlarına (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil), programın yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır. (Okul birincisi kontenjanları dâhil)
-
Bk. 46 İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.
-
Bk. 60 Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğretim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Üniversiteler, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilirler. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.
-
Bk. 734 Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde eğitim-öğretim ücretlidir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ücretleri: Hukuk Fakültesi için 35.500 TL; Edebiyat Fakültesinde, Türk Dili Edebiyatı Bölümü ile Tarih Bölümü için 26.000 TL, Psikoloji Bölümü için 31.300 TL; Eğitim Fakültesinde, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, Türkçe Öğretmenliği Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü için 31.300 TL; Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde Mimarlık Bölümü için 33.400 TL, İç Mimarlık Bölümü için 29.200 TL; Mühendislik Fakültesinde İnşaat Mühendisliği Bölümü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü için 31.300 TL, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Biyomedikal Mühendisliği Bölümü için 26.000 TL; Güzel Sanatlar Fakültesinde, Grafik Tasarım Bölümü için 25.000 TL ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü için 18.900 TL; İslami İlimle r Fakültesi için 15.500 TL; Meslek Yüksekokulunda Adalet Programı ve Çocuk Gelişimi Programının I. ve II. Öğretimi için 17.600 TL; Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı I. ve II. Öğretimi için 18.700 TL; Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı için 17.600 TL; İngilizce Hazırlık Sınıfı için 25.000 TL; Arapça Hazırlık Sınıfı için 15.500 TL’dir. Ücretlere %8 KDV dahildir. Ayrıntılı bilgiyi Üniversitenin web sitesinden edininiz.