Girne Üniversitesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü - Burslu

Girne Üniversitesi

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği (İngilizce) (Burslu)

Girne Üniversitesi

Bu bölüm 2019 öğretim döneminde ilk defa öğrenci alacaktır.

Başka Nerelerde Var

3

Genel Kontenjan

0

Okul Birinci Kontenjanı

0

MEB Kontenjanı

-

Başarı Sırası

----

En Düşük Puan

Genel Bilgiler
  • ÖSYM Program Kodu 300710143
  • Üniversite Türü KKTC
  • Üniversite Girne Üniversitesi
  • Fakülte Deniz Bilimleri Fakültesi
  • Puan Türü SAYISAL (SAY)
  • En Düşük Puan ----
  • Prof. Dr. Sayısı -
  • Doç. Dr. Sayısı -
  • Dr. Öğretim Üyesi Sayısı -
Burs ve Öğrenim
Özel Koşullar
Girne Üniversitesi / Deniz Bilimleri Fakültesi / Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) için özel koşullar aşağıda belirtilmiştir.
  • Bk. 3 Zorunlu hazırlık sınıfı dâhil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %75 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte üçünü; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez. İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkânı verilebilir.

  • Bk. 17 Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

  • Bk. 21 Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir. Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversite tarafından belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

  • Bk. 28 Öğretim dili İngilizce'dir.

  • Bk. 32 Yükseköğretim kurumlarında yer alan denizcilik eğitimi veren kurumlar yıl bazında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye tutulmaktadır. Bu kapsamda Gemiadamlarının Eğitim Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşme (STCW) gereği Denizcilik eğitimi veren eğitim kurum/kuruluşlarında, eğitim ve öğretim gören öğrenciler ile mezunların gemiadamı cüzdanı ve/veya yeterlik belgesi alabilmeleri, eğitim kurum/kuruluşlarının denetim raporlarının uygun olması halinde mümkündür. İlgili yükseköğretim kurumlarının yetki durumları hakkındaki rapora https://gbs.udhb.gov.tr/ Gemiadamları Eğitimi Bilgi Sisteminden ulaşılabilecektir. İlgili gemiadamı yeterliğini almak için Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinde belirtilen İngilizce Başarı Esaslarına göre İngilizce yeterliğini sağlamak gerekmektedir. Adayların tercih yapmadan önce bu sistemden programın yetki belgesini kontrol etmelerinde ve ilgili eğitim ve sınav yönergesini incelemelerinde yarar görülmektedir.

  • Bk. 60 Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğretim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Üniversiteler, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilirler. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

  • Bk. 97 KKTC üniversitelerinde öğrenim görecek olan TC uyruklu öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun desteklerinden yararlanabilmektedir. KKTC’de 3 aydan fazla ikamet edecek olan TC Vatandaşlarının ülkeye pasaportla giriş yapmaları gerekmektedir. 12 Bu nedenle öğrencilerin KKTC’ye gitmeden önce Türkiye’de pasaportlarını almaları gerekir. KKTC mevzuatına göre TC uyruklu öğrencilerin ilk kayıt işlemlerinde sağlık raporlarını ibraz etmeleri istenmektedir. TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınan ve tüberküloz için akciğer skopisi veya akciğer grafisi ile HIV ve HCV tetkiklerini içerir sağlık raporları KKTC makamları tarafından kabul edilmektedir. KKTC üniversitelerinde öğrenim gören TC uyruklu öğrencilerin KKTC’deki sağlık hizmetlerinden yararlanmak üzere KKTC Sağlık Bakanlığı’nın zorunlu sağlık sigortasını almaları gerekmektedir. 2017-2018 ders yılı için zorunlu sağlık sigorta ücreti asgari ücretin %10’u kadardır. 2017-2018 ders yılında 217,50 TL olan bu miktar, 2018 yılı için bilahare belirlenecektir. Türkiye Cumhuriyeti tarafından KKTC’de görevlendirilen kamu görevlilerinin çocukları bu uygulamadan muaftırlar. TC Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamındaki öğrencilerin de KKTC Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan Sağlık Hizmetleri Protokolü’nün 7.9 maddesi uyarınca, zorunlu sağlık sigorta ücreti olan asgari ücretin %10’u kadar meblağı KKTC Sağlık Bakanlığının KKTC Sağlık Fonu (Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası “10-304-83358” No.’lu hesap) hesabına yatırması gerekmektedir.

  • Bk. 139 Bu programa alınacak öğrencilerin yüzme, dalma, can kurtarma ve denize dayanıklı olma durumlarına engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunları olmadığına dair, sağlık kurulu raporunu; Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinden veya tam teşekküllü bir hastaneden almaları gerekir.

  • Bk. 153 Girne Üniversitesi’nde tüm hizmetler (Pilotaj Uçuş Eğitim Ücreti hariç) Türk Lirası’dır. Burssuz programların yıllık eğitim ücreti; Pilotaj Programı, Uçak Mühendisliği Programı, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi hariç, 25,700 TL’dir. Pilotaj Programı yıllık eğitim ücreti 45,900 TL ve Uçuş Eğitim Ücreti yıllık 11,500 € (Euro)’dur. Uçak Mühendisliği Programı yıllık eğitim ücreti 32,000TL’dir. Tıp Fakültesi yıllık eğitim ücreti 58,500 TL’dir. Diş Hekimliği Fakültesi yıllık eğitim ücreti 48,200 TL’dir. İngilizce Hazırlık Okulu burssuz eğitim ücreti; Uçak Mühendisliği Programı ve Pilotaj Programı hariç program eğitim ücreti ile aynıdır. Uçak Mühendisliği Programı ve Pilotaj Programı İngilizce Hazırlık eğitim ücreti yıllık 32,000 TL’dir. Tüm öğrenciler tarafından ödenen kayıt ücreti 575 TL (bir defaya mahsus alınır) ve Sosyal Aktivite ücreti dönemlik ücreti 575 TL’dir. Daha ayrıntılı bilgiye “aday.kyrenia.edu.tr” adresinden ulaşılabilir. Yukarıda belirtilen eğitim ücretlerine %5 KDV eklenir. Pilot Eğitiminde yer alan zorunlu uçuş eğitimleri için, Pilot Eğitimi lisans programında yıllık eğitim ücretine ek olarak Uçuş Eğitim Ücreti öder. Pilotaj Uçuş Eğitim Ücreti burslu öğrenciler için burs oranı kadar üniversite tarafından karşılanır. TC. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Denizler ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından Gemiadamları Yönetmeliği Değişikliği uyarınca, Deniz Ulaştırma ve İşletme ile Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği mezunlarının gemiadamı cüzdanı alabilmeleri İngilizce Hazırlık Okulu eğitim görmüş olmaları veya geçerli İngilizce dil belgesi sahibi olmalarını zorunlu kılmaktadır. Denizcilik Yüksekokulu Programlarına yerleşen öğrencilerin geçerli İngilizce dil belgesi olmaması halinde, İngilizce Hazırlık Okulu eğitimi almaları gerekmektedir.

Başka Nerelerde Var?

Karadeniz Teknik Üniversitesi

TRABZON Devlet Üniversitesi

Ordu Üniversitesi

ORDU Devlet Üniversitesi