Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2020 DGS Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

2020 DGS Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili duyuru yayımladı. İki yıllık üniversite eğitimini dört yıllık eğitime tamamlamak isteyen birçok üniversite öğrencisinin merakla beklediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman yapılacak, sorusu yanıt buldu. Başvuru tarihi ile ilgili duyuru yayımlayan ÖSYM, resmi web sitesi üzerinden DGS Kılavuzunu da yayımladı.

DGS başvuruları ne zaman yapılacak?

ÖSYM’nin yayımladığı duyuruya göre; Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS), 09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak. Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ise 09 - 17 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak.

DGS başvuruları nasıl yapılacak?

ÖSYM, resmi web sitesi üzerinden DGS başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin bilgi verdi. Buna göre adaylar; başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/internet adresinden yapabilecek.

ÖSYM, sınava ilişkin ayrıntılı bilginin 2020-DGS Kılavuzunda yer aldığını belirtti. ÖSYM, sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiğini de ifade etti.

DGS başvuru ücreti ne kadar?

2020 DGS ücreti 130TL, geç başvuru ücreti ise 195 TL olarak belirlendi.

ÖSYM’nin yayımladığı 2020 DGS Kılavuzuna linkten ulaşabilirsiniz: https://www.osym.gov.tr/TR,19358/2020-dgs-kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html

2020 DGS Başvuru ekranına linkten ulaşabilirsiniz: https://ais.osym.gov.tr/