Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2020 YKS ertelenecek mi?

2020 YKS ertelenecek mi?

2020 YKS ertelenecek mi?

Türkiye’de de koronavirüs vakalarının görülmesi nedeniyle birçok önlem alındı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı gerçekleşti. Toplantı sonucu Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, 16 Mart itibarıyla ilk, orta ve liselerin iki hafta tatil edileceğini, üniversitelerin de 3 hafta süreyle tatil edildiğini söyledi.

Üniversite sınavına hazırlanan iki buçuk milyon aday öğrenci, eğitime verilen ara nedeniyle 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) iptal olma ya da ertelenme durumunu merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında YKS ve LGS'ye dair süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Haziran ayında yapılacak Liselere Geçiş Sınavı ve üniversiteye giriş sınavının soru hazırlıkları yapılacaktır. Gelişmelere göre bu sınavları da ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz" dedi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) konu ile ilgili kesin bir açıklama yapmadı. Buna göre;

2020 YKS tarihleri;

Temel Yeterlilik Testi: 20 Haziran da yapılacak.

Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Testi: 21 Haziran da yapılacak.