Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2021 YKS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

2021 YKS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

 

2021 yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 26 - 27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleşecek sınavın başvuru tarihleri ilan edildi. ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamada “Kovid-19 salgınının seyrine göre yeni tedbirler alınması durumunda 2021 Yılı Sınav Takvimi güncellenebilecektir” denildi.

 

2021 YKS başvuruları ne zaman başlıyor?

Üç ayrı oturumda gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları, 4 Şubat ile 2 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler arasında, herhangi bir nedenle başvurusunu yapamayan adaylar 17-18 Mart 2021 tarihleri arasında başvurularını yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ise ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden başvuru yapabilir.

2021 YKS ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu sene de üç ayrı oturumda gerçekleştirilecek. İlk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran 2021’de yapılacak. Üniversiteye girmek isteyen her öğrencinin katılımının mecburi olduğu bu sınavda öğrencilere 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 Sosyal Bilimler ve 20 Fen Bilimleri sorusu sorulacak.

Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumu bir gün sonra 27 Haziran 2021’de yapılacak. Öğrencilere 40 Türkçe, 40 Matematik, 40 Sosyal Bilimler ve 40 Fen Bilimleri sorusundan oluşan toplam 160 soru sorulacak olan AYT oturumunda sınava girenlerin kendi alanlarındaki alan başarısını ölçmek amaçlanıyor. 

Aynı gün isteyen öğrencilerin katılabileceği Yabancı Dil Testi (YDT) oturumu da yapılacak. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak olan YDT’de her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacak ve sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YKS sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.