Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2023 DGS başvuruları başladı!

2023 DGS başvuruları başladı!

2023 DGS başvuruları başladı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili duyuru yayımladı. İki yıllık üniversite eğitimini dört yıllık eğitime tamamlamak isteyen birçok üniversite öğrencisinin merakla beklediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman yapılacak, sorusu yanıt buldu. Başvuru tarihi ile ilgili duyuru yayımlayan ÖSYM, resmi web sitesi üzerinden DGS Kılavuzunu da yayımladı.

DGS başvuruları ne zaman yapılacak?

ÖSYM’nin yayımladığı duyuruya göre; Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS), 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak. Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ise 29 Mayıs – 05 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak.

DGS başvuruları nasıl yapılacak?

ÖSYM, resmi web sitesi üzerinden DGS başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin bilgi verdi. Buna göre adaylar; başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek.

ÖSYM, sınava ilişkin ayrıntılı bilginin 2023-DGS Kılavuzunda yer aldığını belirtti. ÖSYM, sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiğini de ifade etti.

DGS başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM, 2023 DGS ücretini 270 TL olarak açıklarken, geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücretinin, %50 artırımlı olarak ödeneceğini, deprem bölgesinden başvuru yapan adaylardan başvuru ücreti alınmayacağı bilgisini verdi.

ÖSYM’nin yayımladığı 2023 DGS Kılavuzuna linkten ulaşabilirsiniz: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/kilavuz29052023.pdf