Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü - Ücretli

Kapadokya Üniversitesi

Çocuk Gelişimi (Ücretli)

Kapadokya Üniversitesi
Başka Nerelerde Var

8

Genel Kontenjan

0

Okul Birinci Kontenjanı

0

MEB Kontenjanı

-

Başarı Sırası

-

En Düşük Puan

Genel Bilgiler
  • ÖSYM Program Kodu 203851856
  • Üniversite Türü Vakıf
  • Üniversite Kapadokya Üniversitesi
  • Fakülte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Puan Türü EŞİT AĞIRLIK (EA)
  • En Düşük Puan -
  • Prof. Dr. Sayısı -
  • Doç. Dr. Sayısı -
  • Dr. Öğretim Üyesi Sayısı -
Burs ve Öğrenim
  • Özel Koşullar 1, 46, 60, 281
  • Burs Türü Ücretli
  • Öğrenim Türü Birinci Öğretim
  • Öğrenim Dili Türkçe,
  • Öğrenim Süresi (Lisans) 4
Özel Koşullar
Kapadokya Üniversitesi / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Çocuk Gelişimi (Ücretli) için özel koşullar aşağıda belirtilmiştir.
  • Bk. 1 Bir mesleğe yönelik program uygulayan lise veya dengi meslek okulu çıkışlı adayların bu programla ilgili tercihlerini belirlemeden önce Tablo-6'yı dikkatle incelemeleri gerekir.

  • Bk. 46 İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.

  • Bk. 60 Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğretim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Üniversiteler, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilirler. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

  • Bk. 281 Kapadokya Üniversitesinde eğitim ücretlidir ve eğitim ücreti bir yıl için İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Uçak Elektrik-Elektronik, Uçak Gövde-Motor Bakım bölümlerinde KDV hariç 25.000 TL; Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde KDV hariç 21.000 TL; Kapadokya Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz, Diyaliz (%30 İngilizce), Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Uçak Teknolojisi (%30 İngilizce) programlarında KDV hariç 15.250 TL; Adalet, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri, Diş Protez Teknolojisi, Elektronörofizyoloji, Mimari Restorasyon programlarında KDV hariç 14.500 TL; Aşçılık, Çocuk Gelişimi (Örgün Öğretim), Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (%30 İngilizce), Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Turist Rehberliği (Örgün Öğretim) programlarında KDV hariç 13.500 TL; Atçılık ve Antrenörlüğü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ve Sosyal Hizmetler programlarında KDV hariç 12.000 TL; uzaktan öğretim programlarında KDV hariç 6.600 TL’dir. Çocuk Gelişimi (Uzaktan Öğretim) programında teknik bilgi, beceri ve uygulama gerektiren mesleki derslerin %30’u uygulamalı yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecektir. Uçak Teknolojisi (%30 İngilizce) programının uygulama eğitimlerinin bir kısmının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan mevzuat gereğince gerçek bakım ortamında yürütülmesi gerektiğinden program öğrencileri ikinci sınıf uygulama eğitimlerini il dışında uçak bakım / hat bakım tesislerinde alabileceklerdir. Aşçılık programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki uygulama eğitimleri anlaşmalı işyerlerinde verilebilir. Bu işyerleri üniversitenin yerleşkesinin bulunduğu ilde olabileceği gibi il dışında da olabilecektir. Hazırlık sınıfında eğitim, öğrencinin seviyesine ve başarı durumuna göre iki veya üç dönemde gerçekleştirilir. Hazırlık sınıfında iki dönem eğitim gören öğrenciler için eğitim ücreti KDV hariç 12.000 TL’dir. Seviye ve başarı durumuna göre hazırlık sınıfında üç dönem eğitim görmesi gereken öğrencilerin eğitim ücretine KDV hariç 1.500 TL ilave edilir. Ayrıntılı bilgiyi Üniversitenin internet sitesinden edininiz.

Başka Nerelerde Var?

Üsküdar Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Karabük Üniversitesi

KARABÜK Devlet Üniversitesi

Ankara Üniversitesi

ANKARA Devlet Üniversitesi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Kırıkkale Üniversitesi

KIRIKKALE Devlet Üniversitesi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

ANKARA Devlet Üniversitesi

İstanbul Gedik Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Munzur Üniversitesi

TUNCELİ Devlet Üniversitesi

Atatürk Üniversitesi

ERZURUM Devlet Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Avrasya Üniversitesi

TRABZON Vakıf Üniversitesi

İstanbul Kent Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Selçuk Üniversitesi

KONYA Devlet Üniversitesi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

AYDIN Devlet Üniversitesi

İstanbul Medipol Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

BİLECİK Devlet Üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Yozgat Bozok Üniversitesi

YOZGAT Devlet Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

İnönü Üniversitesi

MALATYA Devlet Üniversitesi

Biruni Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi

ÇANKIRI Devlet Üniversitesi

İstinye Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Ege Üniversitesi

İZMİR Devlet Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi

AFYON Devlet Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi

ANTALYA Devlet Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

ANKARA Devlet Üniversitesi