Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü - Burslu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (Burslu)

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Başka Nerelerde Var

3

Genel Kontenjan

0

Okul Birinci
Kontenjanı

0

MEB
Kontenjanı

0

Şehit ve Gazi Yak.
Kontenjanı

0

34 Yaş Üstü Kadın
Kontenjanı

0

Depremzede Aday
Kontenjanı

183811

Başarı
Sırası

345.64915

En Düşük
Puan

Genel Bilgiler
  • ÖSYM Program Kodu 108410557
  • Üniversite Türü Devlet
  • Üniversite ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
  • Fakülte Mühendislik Fakültesi
  • Puan Türü SAYISAL (SAY)
  • En Düşük Puan 345.64915
  • Prof. Dr. Sayısı -
  • Doç. Dr. Sayısı 1
  • Dr. Öğretim Üyesi Sayısı 5
Burs ve Öğrenim
Özel Koşullar
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ / Mühendislik Fakültesi / İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) için özel koşullar aşağıda belirtilmiştir.
  • Bk. 4 Bu programa yerleşen adaylardan ilgili yükseköğretim kurumu tarafından aranan şartları sağlayanlara, yükseköğretim kurumunun vakfı / anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yurt, ücretsiz yemek, kısmi zamanlı çalışma vb. imkânlar sağlanmaktadır. Söz konusu imkanlara ilişkin ayrıntılı bilgi yükseköğretim kurumunun internet sayfasından edinilebilecektir.

  • Bk. 18 Milli Sporcu olan adayların, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile vakıf üniversiteleri arasında imzalanan mutabakat metni ile ilgili bu kılavuzun ileri sayfalarında yer alan duyuruyu incelemesinde ve ilgili yükseköğretim kurumundan konuya ilişkin bilgi almasında yarar görülmektedir. Yükseköğretim Kurumlarının Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yaptığı mutabakat metni çerçevesinde yapacakları işlemlere ilişkin ayrıntılı bilgiye ilgili üniversiteden bilgi alınması gerekmektedir.

  • Bk. 19 KKTC üniversitelerinde öğrenim görecek olan TC uyruklu öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun desteklerinden yararlanabilmektedir. KKTC’de 3 aydan fazla ikamet edecek olan TC Vatandaşlarının ülkeye pasaportla giriş yapmaları ve öğrenci ikamet izni almaları gerekmektedir. Öğrenci ikamet izni başvurusu KKTC İçişleri Bakanlığı’na online olarak yapılmakta; başvuru için sağlık sigortası zorunluluğu bulunmaktadır. Sağlık sigortası ödemeleri ikamet izni başvurusu aşamasında şahsen yapıldığından öğrenciler ayrıca üniversitelere sağlık sigortası primi adı altında ödeme yapmamalıdırlar. KKTC’de yürürlükte bulunan mevzuata göre geçici sakin olarak bulunan bütün yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemleri için sağlık raporlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Yabancı öğrenci TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınan ve tüberküloz için akciğer skopisi veya akciğer grafisi ile HIV-HCV-HBSAG-RPR tetkiklerini içeren orijinal laboratuvar tetkik sonucunu (rapor ve/veya laboratuvar tetkik sonucunun tarihinin iki aydan eski olmaması kaydıyla) Öğrenci Otomasyon Sistemine yükleyecektir. Öğrenci Otomasyon Sistemine yüklenen rapor/tetkik sonucu, KKTC Sağlık Bakanlığı’nın yürürlükte bulunan Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğünde belirtilen tek hekim ücreti üzerinden onaylanacaktır. Ancak Bakanlığın, sunulan rapordaki pozitif sonuçlar nedeniyle ilave tetkik isteyeceği durumlarda öğrenci, Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğünde düzenlenen ücret tarifesine göre tam ücret ödeyecektir. Sağlık raporu olmayan ya da rapor tarihi iki ayı geçen öğrenciler, KKTC’deki sağlık raporu alabilmek için Öğrenci İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden işlem yapacaktır. KKTC yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran, öğrenimine devam eden ve öğrenci ikamet izni alacak olan TC ve diğer ülke uyruklu her öğrenci 8/2012 sayılı Sağlık Fonu Yasası kapsamında sağlık sigortası için asgari ücretin %10'nu kadar ödemeyi, Öğrenci İkamet İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden Kooperatif Merkez Bankası’na ait sanal post vasıtası ile KKTC Sağlık Bakanlığı hesabına yatıracak ve yatırma işlemi tamamlandıktan sonra Sistem öğrenciyi bir sonraki aşamaya yönlendirecektir. KKTC Sağlık Fonu Yasası kapsamında prim ödeyen TC ve diğer ülke uyruklu öğrenciler primi ödenen yıl için kamu sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Söz konusu primi ödemeyen öğrenciler kamu sağlık kurumlarına başvurduklarında kendi olanakları ile tam ücret tarifelerine tabi olurlar ve tedavi gördükleri kuruma gerekli ödemeyi yaparlar. Ayrıntılı bilgi için ikamet izni başvurusu konusunda KKTC İçişleri Bakanlığı’na, sağlık sigortası ve sağlık raporu konusunda KKTC Sağlık Bakanlığı’na, üniversitelerin tabi olduğu kurallarla ilgili olarak KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na başvurulabilir.

  • Bk. 21 Zorunlu hazırlık sınıfı dahil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez. İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkanı verilebilir. Yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar.

  • Bk. 22 Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

  • Bk. 23 Öğretim dili İngilizce'dir.

  • Bk. 24 Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İlgili dil için üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

  • Bk. 64 Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti/Yönetim Kurulu tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğrenim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları da dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin/Yönetim Kurulunun uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Bazı yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

  • Bk. 144 Mühendislik programlarına (Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil.); programın, yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.). Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (genel kontenjan ve diğer kontenjan türleri dâhil).

  • Bk. 229 ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunda eğitim-öğretim ücretlidir. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında yıllık öğrenim ücreti, TC uyruklular için KDV dahil 131.774 TL'dir. KKTC uyruklu öğrenciler, ODTÜ'de (Ankara, Erdemli, Kuzey Kıbrıs) tam zamanlı personelin (görevleri devam eden veya emekli) çocukları, ODTÜ mezunlarının çocukları (biri hariç) ve ODTÜ (Ankara, Kuzey Kıbrıs) lisans programlarında kayıtlı kardeşler (biri hariç) için KDV dahil 105.418 TL öğrenim ücreti alınır. Burs kategorisinden bağımsız olarak, kayıtlı veya izinli statüsündeki tüm öğrenciler Güz ve Bahar dönemi kayıtları öncesinde "Kayıt Harcı” öderler. 2023-2024 eğitim öğretim yılında dönemlik kayıt harcı KDV dahil 920 TL olarak belirlenmiştir.

Başka Nerelerde Var?

Abdullah Gül Üniversitesi

KAYSERİ Devlet Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

Ege Üniversitesi

İZMİR Devlet Üniversitesi

Gümüşhane Üniversitesi

GÜMÜŞHANE Devlet Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi

KOCAELİ Devlet Üniversitesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

SAMSUN Devlet Üniversitesi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

TEKİRDAĞ Devlet Üniversitesi

Antalya Bilim Üniversitesi

ANTALYA Vakıf Üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Kto Karatay Üniversitesi

KONYA Vakıf Üniversitesi

Lefke Avrupa Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

BOLU Devlet Üniversitesi

Erciyes Üniversitesi

KAYSERİ Devlet Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

ANKARA Devlet Üniversitesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

İZMİR Devlet Üniversitesi

Konya Teknik Üniversitesi

KONYA Devlet Üniversitesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi

TOKAT Devlet Üniversitesi

Atılım Üniversitesi

ANKARA Vakıf Üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Mef Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Uluslararası Final Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi

Adıyaman Üniversitesi

ADIYAMAN Devlet Üniversitesi

Avrasya Üniversitesi

TRABZON Vakıf Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

KAYSERİ Vakıf Üniversitesi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi

Bursa Teknik Üniversitesi

BURSA Devlet Üniversitesi

Erzurum Teknik Üniversitesi

ERZURUM Devlet Üniversitesi

Hakkari Üniversitesi

HAKKARİ Devlet Üniversitesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

İZMİR Devlet Üniversitesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

KÜTAHYA Devlet Üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi

DENİZLİ Devlet Üniversitesi

Türk-Alman Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi

AFYON Devlet Üniversitesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

ANTALYA Devlet Üniversitesi

Bursa Uludağ Üniversitesi

BURSA Devlet Üniversitesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

ESKİŞEHİR Devlet Üniversitesi

Harran Üniversitesi

ŞANLIURFA Devlet Üniversitesi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

KAHRAMANMARAŞ Devlet Üniversitesi

Manisa Celâl Bayar Üniversitesi

MANİSA Devlet Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

RİZE Devlet Üniversitesi

Uşak Üniversitesi

UŞAK Devlet Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi

ANTALYA Devlet Üniversitesi

Balıkesir Üniversitesi

BALIKESİR Devlet Üniversitesi

Ankara Üniversitesi

ANKARA Devlet Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

ÇANAKKALE Devlet Üniversitesi

Eskişehir Teknik Üniversitesi

ESKİŞEHİR Devlet Üniversitesi

Iğdır Üniversitesi

IĞDIR Devlet Üniversitesi

Karabük Üniversitesi

KARABÜK Devlet Üniversitesi

Mersin Üniversitesi

MERSİN Devlet Üniversitesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

SAKARYA Devlet Üniversitesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

VAN Devlet Üniversitesi

Başkent Üniversitesi

ANKARA Vakıf Üniversitesi

İstanbul Kültür Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Toros Üniversitesi

MERSİN Vakıf Üniversitesi

Batman Üniversitesi

BATMAN Devlet Üniversitesi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

ANKARA Devlet Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi

ÇANKIRI Devlet Üniversitesi

Fırat Üniversitesi

ELAZIĞ Devlet Üniversitesi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

ISPARTA Devlet Üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi

TRABZON Devlet Üniversitesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

MUĞLA Devlet Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi

SAKARYA Devlet Üniversitesi

Yalova Üniversitesi

YALOVA Devlet Üniversitesi

Çankaya Üniversitesi

ANKARA Vakıf Üniversitesi

İstanbul Medipol Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Yaşar Üniversitesi

İZMİR Vakıf Üniversitesi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

BİLECİK Devlet Üniversitesi

Atatürk Üniversitesi

ERZURUM Devlet Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi

ADANA Devlet Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

ANKARA Devlet Üniversitesi

İnönü Üniversitesi

MALATYA Devlet Üniversitesi

Kastamonu Üniversitesi

KASTAMONU Devlet Üniversitesi

Munzur Üniversitesi

TUNCELİ Devlet Üniversitesi

Siirt Üniversitesi

SİİRT Devlet Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

Doğuş Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Bingöl Üniversitesi

BİNGÖL Devlet Üniversitesi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

AYDIN Devlet Üniversitesi

Yozgat Bozok Üniversitesi

YOZGAT Devlet Üniversitesi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi

Bitlis Eren Üniversitesi

BİTLİS Devlet Üniversitesi

Dicle Üniversitesi

DİYARBAKIR Devlet Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP Devlet Üniversitesi

İskenderun Teknik Üniversitesi

HATAY Devlet Üniversitesi

Kırıkkale Üniversitesi

KIRIKKALE Devlet Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi

KONYA Devlet Üniversitesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

SİVAS Devlet Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi

İZMİR Devlet Üniversitesi

Gebze Teknik Üniversitesi

KOCAELİ Devlet Üniversitesi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi

KIRKLARELİ Devlet Üniversitesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

NEVŞEHİR Devlet Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi

ISPARTA Devlet Üniversitesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

ZONGULDAK Devlet Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

GAZİANTEP Vakıf Üniversitesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi

İZMİR Vakıf Üniversitesi

Girne Amerikan Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi

Düzce Üniversitesi

DÜZCE Devlet Üniversitesi

Giresun Üniversitesi

GİRESUN Devlet Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi

İSTANBUL Devlet Üniversitesi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi

KIRŞEHİR Devlet Üniversitesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi

NİĞDE Devlet Üniversitesi

Şırnak Üniversitesi

ŞIRNAK Devlet Üniversitesi

Altınbaş Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Işık Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Kadir Has Üniversitesi

İSTANBUL Vakıf Üniversitesi

Girne Üniversitesi

KKTC KKTC Üniversitesi