Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

10 Maddede Deneme Sınavlarını Çözerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cihan Yeşilyurt, öğrencilerin deneme sınavlarını çözerken dikkat edilmesi gereken etmenleri sıraladı;

 

Soruya Karşı Ön Yargılı Olmak: Soruları “Çok kolay!” diye küçümsemek de “Zor, yapamam!” demek de hatalı davranıştır. Her soruya bakın.

Acele Etmek: Zamanın yetişmeyeceği kaygısıyla soruları hızlı okumak ya da soruyu yarısına kadar okuyup anladığını düşünerek cevaplamaya kalkışmak yanlış seçenek işaretletir.

Dikkatsizlik: En basit sorularda bile dikkatsizlik hata yaptırır. Bu yüzden işlem gerektiren tüm soruları kâğıt kalem kullanarak çözün. Tüm işlem basamaklarını kontrol edin.

Çok Oyalanmak: Çözemediğiniz sorular üzerinde çok oyalanmayın, zaman kaybedip moralinizi bozmayın. Tüm sorular bittikten sonra bunlara dönün.

Grafiklere Dikkatli Bakmamak: Grafik yorumlama sorularında sıklıkla hata yapılıyor. O yüzden grafikleri iyi inceleyin.

Boş Bırakmamaya Çalışmak: Uğraştınız ve soruyu çözemiyorsanız boş bırakın. Bu, yanlış seçeneği işaretlemekten iyidir.

Kaydırma Yapmak: Yanıtlarınızı cevap kâğıdına kaydırma yapmadan geçirin.

Uzun Paragraf Sorularını Atlamak: Uzun metinli sorulardan korkmayın, soru metninin uzun olması, sorunun içinde daha çok ipucu barındırdığı anlamına gelir ve bu nedenle bu sorunun kolay olma ihtimali yüksektir.

Köklere Dikkat Etmemek: Soru köklerine dikkat edin ve ne istendiğini kesin anlayın. Bunlar soruyu çözme konusunda size ipuçları verir. Önce kökü, sonra metni, en son seçenekleri okuyun.

Hemen İşaretlemek: Tüm seçenekleri okuyun, sonra işaretleyin.